چرا ما باید خدا را بشناسیم و خدا چیست
- شنبه مهر ۲۲ ۱۳۹۶، ۰۸:۱۶ ب.ظ
- ۵ حرفهای شما
چرا ما باید خدا را بشناسیم و دین داشته باشیم؟
دلیلهاى زیادى وجود دارد که نشان می دهد ما وظیفه داریم خدا را بشناسیم و دیندار باشیم، که فقط دو دلیل آن را برایتان می نویسم:
1- براى آن که ضرر را از خودمان دور کنیم؛ اگر روزى بخواهید به همراه پدر و مادر یا دوستانتان به اردوى شمال بروید و قبل از حرکت، رادیو اعلام کند هوا در مناطق شمالى کشور سرد و برفى خواهد بود، وقتى این خبر را شنیدید چه می کنید؟ آیا لباس گرم همراه خود برنمی دارید؟ اگر وقت حرکت صدها نفر دیگر آمدند و گفتند هواى شمال سرد و برف و باران بود، مطمئن نمی شوید که این افراد راست می گویند؟ پس باید خودتان را مجهز کنید. با شنیدن این خبرها هیچ عاقلى تردید نمی کند که باید خودش را براى سفر آماده کند و پوشاک گرم بردارد. خداشناسى و دین دارى نیز همین طور است، زیرا 124000 نفر از بهترین و راستگوترین افراد روى زمین یعنى پیامبران یکى پس از دیگرى آمده اند و گفته اند: اى مردم خدا را بشناسید و خودتان را براى سفر آخرت آماده کنید. اگر براى سفر آخرت، توشه و وسایل کافى بردارید، شما به سلامت به مقصد می رسید و وارد بهشت می شوید، ولى اگر خدا را نشناسید و خودتان را براى این مسافرت آماده نکنید به قعر پرتگاه جهنم سقوط می کنید.
حالا با شنیدن حرف این همه پیامبر راستگو، نباید خدا و صفتهاى خدا را بشناسیم و خودمان را براى مسافرت آخرت آماده کنیم؟ هیچ عاقلى شک ندارد که با دیدن این همه آثار خداوند در روى زمین و با سخنان پیامبران راستگو همه ما وظیفه داریم، خدا پیامبر، معاد و ... را بشناسیم.
دلیل دوم: آیا تا به حال فکر کرده اید که چه قدر نعمت در اختیار ماست؟ اگر هوا و اکسیژن براى تنفس ما نبود چه می کردیم؟ اگر هر دو دست و هر دو پاى ما قطع بود چه می کردیم؟ اگر نمی توانستیم ببینیم، بشنویم، حرف بزنیم، فکر کنیم، راه برویم و ... چه زندگى درد آورى داشتیم؟ آیا ما نباید کسى که این همه نعمت را به ما داده بشناسیم و از او تشکر کنیم؟ اگر کسى را که این همه نعمت به ما داده نشناسیم و از او تشکر نکنیم، انسان ناسپاس و بدى نیستیم؟ پس به خاطر این همه نعمتى که به ما داده شده ما باید خدا را بشناسیم و از او تشکر کنیم.
خدا چیست؟
اجازه بدهید قبل از آن که درباره خدا، که آفریننده همه چیز است سخن بگوییم، اندکى درباره برخى از مخلوقات الهى صحبت کنیم.
1. شما با جاذبه زمین آشنا هستید و به خوبى می دانید که اگر جسمى را از بلندى رها کنیم به زمین سقوط می کند، ولى ذات و حقیقت نیروى جاذبه چیست؟ این سؤالى است که دانشمندان نیز نتوانسته اند به آن پاسخ دقیقى بدهند. پس ما ازروى آثار نیروى جاذبه می توانیم به وجود نیروى جاذبه اطمینان پیدا کنیم، ولى حقیقت آن را نمی توانیم درک کنیم.
2- ما از روشن شدن لامپ چراغ، پى می بریم که در سیم برق، نیروى الکتریسته وجود دارد، ولى حقیقت نیروى الکتریسته چیست؟ ما نمی توانیم ذات و حقیقت آن را درک کنیم. تنها با دیدن آثارش، مانند روشن شدن لامپ آن، پى می بریم که در جایى نیروى الکتریسته وجود دارد.
این مثالها را برایتان نوشتم تا توجه شما را به این نکته مهم جلب کنم، که چون ما انسانها محدود و کم ظرفیت هستیم، نمی توانیم ذات خدا را بشناسیم، بلکه تنها از راه مخلوقات می توانیم به وجود داشتن خداوند یقین پیدا کنیم؛ از آفرینش جهان پى به وجود آفریننده می بریم.
از این که ما علم داریم می فهمیم که خداوند عالم بوده که به ما داده و از این که ما قدرت و توان داریم، می فهمیم که خداوند قادر و توانا است.
پس ما ذات خداوند را درک نمی کنیم، ولى به وجود داشتن خداوند و این که داراى صفتهاى علم، قدرت، حیات و ... است یقین داریم و مطمئن هستیم که هرجا که باشیم او با ماست (محمد، آیه 35/ حدید، آیه 4) به همه کارهاى ما آگاهى دارد، (هود، 5/ بقره، آیه 235) نسبت به ما از همه [حتى از پدر و مادرمان] مهربانتر است و ... (یوسف، آیه 64)
نام کتاب: سر سفره خدا
نویسنده: محمد على محمدى
ناشر: نشر جمال
- ۹۶/۰۷/۲۲
I will be sure to bookmark your blog and will eventually come
back sometime soon. I want to encourage you to continue your great work,
have a nice afternoon!