علت به وجود آمدن خدا چیست و آیا می توان خدا را با چشم دید
- دوشنبه مهر ۲۴ ۱۳۹۶، ۰۹:۴۰ ب.ظ
- ۲ حرفهای شما
اگر علت به وجود آمدن همه چیز خدا است، علت به وجود آمدن خدا چیست؟
پیش از این نوشتم که هر «پدیدهاى» نیازمند سه علت است؛ نه هر موجودى. پدیده به موجودى گفته می شود که قبلًا نبوده بعداً به وجود آمده. چنین پدیده اى به علت نیاز دارد، ولى موجودى که همیشگى باشد او پدید آورنده علتهاست و نیازى به علّت ندارد. اصلًا «خدا» یعنى «خود آ» یعنى کس دیگرى او را به وجود نیاورده. حال اگر خدا را کس دیگرى به وجود آورده باشد دیگر «خود آ» نیست.
آیا می توان عدد چهارى تصور کرد که زوج نباشد؟ و عدد پنجى باشد که فرد نباشد، یا عدد شش بر دو قابل قسمت نباشد؟ پاسخ همه سؤالها روشن است. حالا آیا می توانید خدایى را تصور کنید که علت به وجود آورنده همه چیز باشد (دقت کن!) ولى خودش را دیگرى به وجود آورده باشد؟ پاسخ روشن است اگر چیز دیگرى پیدا شود که او خدا را به وجود آورده باشد دیگر خدا، علت به وجود آمدن «همه چیز» نیست و در واقع دیگرخدا، خدا نیست. پس همه «پدیدهها» به علت نیاز دارند، ولى خداوند «پدیده» نیست که به علت نیازمند باشد.
اگر می خواهید چیزهاى بیشترى در این باره بدانید کتاب معارف قرآن، جلد 1، نوشته آیة اللَّه مصباح را بخوانید.
آیا وقتى به جهان آخرت می رویم خدا را می توانیم ببینیم و با او سخن بگوییم؟
دعا کنید من و شما و سایر مؤمنان به بهشت برویم، آن وقت خواهیم دید که دیدن خدا محال است و پروردگار به هیچ وجه دیده نمی شود، نه در دنیا و نه در آخرت.
همین سؤالى را که شما پرسیده اید را شخصى از امام صادق علیه السلام پرسید که: آیا خداوند در قیامت دیده می شود، امام فرمود:
خداوند از چنین چیزى منزّه است ... (چنین چیزى درباره خداوند هرگز نباید تصور شود) سپس فرمود: چشم ما نمی بیند، مگر چیزهایى که رنگ و کیفیتى دارند، در حالى که خداوند آفریننده رنگها و کیفیتهاست.
آیا می دانید چرا محال است خداوند را با چشم دید؟ زیرا چشم، چیزهایى را می بیند که:
1- مادّه باشد، پس اگر چیزى ماده نباشد قابل دیدن نیست. آیا تاکنون انرژى را دیده اى؟! الکتریسته را دیده اى؟! این گونه چیزها ماده نیستند تا دیده شوند.
2- جسم باشد، اگر چیزى جسم نباشد و نور را منعکس نکند قابل دیدن نیست؛ مثلًا هوا قابل دیدن نیست، بو را نمی توان دید و ....
3- داراى جهت باشد؛ یعنى بتواند مقابل انسان قرار گیرد، تا با چشم دیده شود، در حالى که خدا فقط در یک جهت محدود نیست، تا قابل دیدن باشد.
در پایان این پاسخ توجه شما رابه حدیث جالبى جلب می کنم.
از على علیه السلام پرسیدند: آیا تاکنون خدایت را دیده اى؟ حضرت فرمود: آیا کسى را که ندیده ام عبادت کنم؟» و در ادامه فرمود: چشمهاى ظاهرى هرگز او را نمی بیند، اما قلبها با حقیقت ایمان او را درک مى کنند.
پس خدا را با چشم سر نمی توان دید ولى با چشم دل می توان دید.
نام کتاب: سر سفره خدا
نویسنده: محمد على محمدى
ناشر: نشر جمال
- ۹۶/۰۷/۲۴
at this place at this weblog, I have read all that, so now
me also commenting at this place.